Μαρίνα Κοντοτόλη: Αποκλεισμός από την πλατφόρμα ενίσχυσης των πλημμυρισμένων επιχειρήσεων των Μεγάλων Καλυβίων

 

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τις αναρτήσεις του Συλλόγου πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, για την αδικία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι οχτώ (8) μήνες  μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το  Ν. Τρικάλων, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας τους να απαντήσουν στη Βουλή σε όσα αναφέρει ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, για τον αποκλεισμό που βιώνουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και για την εγκατάλειψη του χωριού συνολικά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, εδώ και οχτώ μήνες τα γκρεμισμένα σπίτια και οι αποθήκες παραμένουν ακριβώς όπως ήταν, αποτελώντας εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ όλοι αρνούνται την ευθύνη αποκομιδής τους. Στα καθημερινά και άλυτα,  προς στιγμήν,  προβλήματά τους, έρχεται να προστεθεί και ο αποκλεισμός τους από την Ενίσχυση των Επιχειρήσεων στις Περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 (Κοινή Υπουργική Απόφαση 35108/2024 – ΦΕΚ 2549/Β/30-4-2024).