Μαρίνα Κοντοτόλη: Άμεσα μέτρα προστασίας ζητούν και δικαιούνται οι επαγγελματίες κομμωτές

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την επιστολή της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους.

Αναφορά προς τους/τις Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατατέθηκε από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας τους να απαντήσουν στη Βουλή σε όσα αναφέρει η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, για τα αιτήματα που έχουν με σκοπό τη στήριξη και ενίσχυση του κλάδου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος συχνά παρατηρείται το επικίνδυνο φαινόμενο της παράνομης διάθεσης αυστηρά κομμωτηριακών προϊόντων, ευρέως στην αγορά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κίνδυνο στη δημόσια υγεία. Επιπλέον ένα από τα σημαντικά αιτήματα  του κλάδου είναι η μεταφορά των υπηρεσιών κομμωτικής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση κατάργηση της τεκμαρτής ασφάλισης των υπαλλήλων των κουρείων και κομμωτηρίων, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζουν να υπολογίζονται με βάση τα ισχύοντα ασφάλιστρα. Ένα θέμα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον κλάδο, είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τις μυοσκελετικές παθήσεις και γι’ αυτό ζητούν την ένταξη των κομμωτών και κουρέων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.