Μαρία Σάκκαρη: Αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 7-6(5), 7-6(4) από την Καρολίνα Μούχοβα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Σάκκαρη, που πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του χωμάτινου major, υπέπεσε σε πολλά λάθη τα οποία της κόστισαν. Η Τσέχα θα αντιμετωπίσει την Αμάντα Ανισίμοβα που επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Ντόνα Βέκιτς.

Η Τσέχα πήρε τρία σερί γκέιμ (ένα μπρέικ) στο ξεκίνημα του αγώνα και είχε το πάνω χέρι. Η Μούχοβα έφτασε στο διπλό σετ πόιντ στο σερβίς της Σάκκαρη στο 5-3 αλλά η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε και αντεπεξήλθε.

Η περσινή ημιφιναλίστ του Ρολάν Γκαρός «έσβησε» και το τρίτο σετ πόιντ και κράτησε το σερβίς της για το 5-3. Η Σάκκαρη βρήκε μπρέικ στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για το 5-5. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο όταν η Μούρχοβα είχε τρεις ευκαιρίες να κλείσει το σετ αλλά η Σάκκαρη οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ.

Κάνοντας από δύο μίνι μπρέικ, οι δύο τενίστριες ήταν το 5-5. Σε εκείνο το σημείο η Μούρχοβα «έσπασε» το σερβίς της Σάκκαρη και στη συνέχεια κράτησε το δικό της για να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Η Μούχοβα βρήκε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη πήρε τρία γκέιμ στη σειρά και προηγήθηκε με 5-4 με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Η Μούχοβα ξεκίνησε με μίνι μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2. Η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 4-4 αλλά στο κρίσιμο σημείο απώλεσε το σερβίς της και η Τσέχα πήρε τη νίκη.

kathimerini.gr