Μαρία Μπίλλη: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση των τουρκικών αρχών για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας ,μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε ισλαμικό τέμενος.Η πράξη αυτή αποτελεί όνειδος για τον Χριστιανικό κόσμο και ράπισμα στους πολιτισμένους συνομιλητές της Τουρκίας σε ΕΕ  και ΝΑΤΟ.
Ως Έλληνες δεν τρέφουμε την ψευδαίσθηση ότι η αναθεωρητική Τουρκία  θα σεβαστεί  το Διεθνές Δίκαιο και την έννομη τάξη.Δεν το έχει πράξει δεκαετίες τώρα στην Κύπρο.Αντίθετα η επιθετική της πολιτική εξαπλώνεται σε όλη την λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου.
Ως Έλληνες όμως οφείλουμε να απαντήσουμε άμεσα και σκληρά. Παύση λειτουργίας  του τουρκικού προξενείου στη Θράκη , η δράση του οποίου υπερέβη τον ρόλο μιας διπλωματικής αποστολής.
Οριστικό Όχι  στην λειτουργία του τζαμιού στον Βοτανικό .
Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που και η τωρινή κυβέρνηση στοιβάζει παράνομα σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.Όχι στην Ισλαμοποίηση της Πατρίδος και στο σχέδιο αντικατάστασης του Ελληνικού ,χριστιανικού πληθυσμού.
Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο.επέκταση  των χωρικών μας υδάτων στα 12 ΝΜ στο Αιγαίο  και εφαρμογή κοινής στρατηγικής έναντι  των αρπακτικών προθέσεων της Τουρκίας με την υιοθέτηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.
Η Ελλάς  να ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και όχι να αποτελεί δορυφόρο ξένων δυνάμεων που επιθυμούν νέες Πρέσπες στο Αιγαίο.  Ως Έλληνες είμαστε ενωμένοι  και σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε άλλη μιά φορά τους εχθρούς της Πατρίδας.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΛΗ
Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας