Μαρία Καρυστιανού: «Με τον Μητσοτάκη θα μπορούσα να βρεθώ σε δικαστική αίθουσα, ποτέ στο γραφείο του»

Η Μαρία Καρυστιανού έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και ρωτήθηκε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Δεν νομίζω ότι θα είχα μια τέτοια κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό, δεν νομίζω ότι θα το ήθελα. Θα μπορούσα να βρεθώ μαζί του σε μια δικαστική αίθουσα, στο γραφείο του δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση”, δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων “Τέμπη 2023” έδωσε συνέντευξη στα “Παραπολιτικά 90,1” και αναφέρθηκε και πάλι στις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή. Ενώ σημείωσε ότι θα έπρεπε μόνος του να ζητήσει να πάει σε Προανακριτική Επιτροπή

“Φυσικά, δεν θα έπρεπε να το κάνει; Δεν έχει την ηθική υποχρέωση, τουλάχιστον την αξιοπρέπεια; Τοποθετήθηκε σε μια θέση ευθύνης, όπου οι παραλείψεις του, η αδιαφορία του και η διαφθορά του, οδήγησαν στο να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν 180.

Στους πόσους δηλαδή θανάτους θα θεωρούσε ότι έπρεπε τουλάχιστον να σταθεί μπροστά σε ένα δικαστή και να απολογηθεί; Σαφώς και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, ποιοι ήταν όμως την τελευταία τετραετία και θα μπορούσαν έστω να έχουνε κάνει κάτι; Η 717 δεν υπήρχε, ήρθε όμως ο κ.Καραμανλής ο οποίος δεν συντηρούσε καν ως όφειλε τα ήδη πεπαλαιωμένα συστήματα υποδομής, άρα δεν φρόντισε την υποδομή, υποστελέχωσε κιόλας. Δηλαδή αν υπήρχε έστω και ελάχιστη ασφάλεια ο κ. Καραμανλής έβαλε αρνητικό πρόσημο, δεν πρέπει να έχει ευθύνες; Όταν μιλάμε για το έγκλημα στα Τέμπη μιλάμε και για το έγκλημα της συγκάλυψης γιατί το έγκλημα συγκάλυψης είναι χειρότερο”.

Όσον αφορά δε τα σχόλια που γίνονται για τυχόν υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές, τα διάψευσε κατηγορηματικά. Τα σενάρια τα διακινούν μόνο υποστηρικτές της ΝΔ.

“Ποτέ, κανείς ούτε καν υπονόησε, και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα “μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας”. Ποτέ! Αυτό το έχω ακούσει μόνο από τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Όποιος μιλάει μαζί μου έχει καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται αυτό και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό”

 

Diaforetiko.gr