Μαραθώνιος ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία στα Τρίκαλα

   Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 11:00 π.μ. Kέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της πόλης μας στον περσινό Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, τα Τρίκαλα συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, και παίρνουν μέρος για 2η συνεχή χρονιά στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης, με το γνωστό και αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους βιβλίο «Le Petit Prince» του Γάλλου συγγραφέα Antoine de SaintExupéry.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» αποτελεί ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο καθώς έχει μεταφραστεί σε 250 γλώσσες.

Σας προσκαλούμε να διαβάσουμε μαζί τον «Μικρό Πρίγκιπα» από το πρωτότυπο κείμενο στη γαλλική γλώσσα, αλλά γιατί όχι και από τη μετάφρασή του στα ελληνικά, για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν γνωρίζουν καθόλου γαλλικά.

 Ελάτε να γίνετε κι εσείς μέρος της ομάδας ανάγνωσης! Ελάτε να μεταδώσουμε όλοι μαζί τα υπέροχα και πάντα επίκαιρα μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία και την ειρήνη, μέσα από την ανάγνωση του συμβολικού, ποιητικού και τρυφερού σύγχρονου παραμυθιού του Antoine de SaintExupéry.

Ο Antoine de SaintExupéry έζησε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα και όντας αεροπόρος, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην κατάκτηση των αιθέρων της πολιτικής και της στρατιωτικής αεροπορίας μέχρι που σκοτώθηκε, τελικά, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1944.

Έγινε ευρέως γνωστός χάρη στον «Μικρό Πρίγκιπα» ενώ τα βιβλία που τον χαρακτηρίζουν απόλυτα είναι η «Γη των Ανθρώπων» και «Το Ταχυδρομείο του Νότου» καθώς αποτυπώνουν έντονα το βαθύ φιλοσοφικό του στίγμα, σε σχέση με τη ζωή και τον προορισμό της.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας apftrikala@gmail.com και στα τηλέφωνα : 6978416141 (What’s up) και 6939068430.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Eκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές), το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 11:00 π.μ.                   

                     Σας περιμένουμε όλους!!!            Venez nombreux!!!