Μακαρονάδα με σάλτσα βασιλικού (πέστο)

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι πλατύφυλλος βασιλικός, πλυμένος και καλά στεγνωμένος
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 60 γρ. κουκουνάρι
  • 3/4 του φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο
  • 3/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Πλένετε και στεγνώνετε καλά το βασιλικό και χωρίζετε προσεκτικά τα φύλλα του αφαιρώντας τα κοτσάνια. Χτυπάτε λίγα-λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο σε ένα γουδί (ή στο μπλέντερ).
  2. Αφού τα πολτοποιήσετε καλά, προσθέτετε κουκουνάρι και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτετε το τυρί και το ελαιόλαδο κατά μικρές ποσότητες συνεχίζοντας το χτύπημα στο γουδί μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά. Προς το τέλος δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε εάν χρειάζεται.
  3. Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε, Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα βασιλικού,μοιράζετε σε πιάτα και πασπαλίζετε, αν θέλετε, με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί.
Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ | Συνταγή για ζυμαρικά με την αγαπημένη ιταλική σάλτσα με κυρίαρχο το άρωμα του βασιλικού. Μπορείτε να την κάνετε και στο μπλέντερ, αλλά η υφή δε θα είναι ίδια.

icoogreek.gr