Μακαρονάδα με αυγοτάραχο

Εντάξει, δεν είναι το πιο φτηνό υλικό, αλλά εδώ μιλάω για μια ιδιαίτερη περίσταση! Που θέλεις να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό αλλά να μη σου φάει και όλη την ημέρα στην κουζίνα. Μακαρονάδα δηλαδή, αλλά όχι όποια κι όποια: εδώ το αλμυρό αυγοτάραχο ενώνεται με τη γλύκα του κρεμμυδιού, το κάψιμο της πιπεριάς και την όξινη δροσιά του λεμονιού κι όλα μαζί δίνουν εξαιρετικά λεπτή γεύση σε ένα πανεύκολο πιάτο!

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και λεμόνι (για 2 άτομα, είπαμε είναι για ξεχωριστή περίπτωση)

μισό πακέτο σπαγγέτι
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1 μικρό λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό
½ φλιτζάνι λάδι
15 λεπτές φετούλες αυγοτάραχο και ένα ακόμη κομμάτι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το βάζω με την καυτερή πιπεριά, με λίγο λάδι σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (στο οποίο θα σερβιριστεί αργότερα το σπαγγέτι), σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω ψιλοκομμένο το σκόρδο, τα γυρνάω με την ξύλινη κουτάλα και τραβάω το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτω το υπόλοιπο λάδι (και γιατί το προτιμώ ωμό και για να κατεβάσω τη θερμοκρασία), βγάζω και πετάω την καυτερή πιπεριά (που έχει δώσει τόσο κάψιμο όσο θέλω) και προσθέτω το κομμάτι του αυγοτάραχου που έχω ψιλοκόψει, και τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνω στην άκρη.

Στο μεταξύ βράζω τα σπαγγέτι σε ελαφρά αλατισμένο νερό (προσοχή στο αλάτι γιατί το αυγοτάραχο είναι ήδη αλμυρό) και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και τα γυρνάω στο τηγάνι με το λάδι, με μια κουταλιά από το νερό τους. Την τελευταία στιγμή προσθέτω το ξύσμα του λεμονιού, τις φετούλες του αυγοτάραχου και τον μαϊντανό κι ανακατεύω ελαφρά.

tastyday.gr