«Μάγεψε» τους Τρικαλινούς ο Διονύσης Σιμόπουλος με το βιβλίο του «Είμαστε αστρόσκονη»

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του διάσημου και διακεκριμένου αστροφυσικού και συγγραφέα και επιτίμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου, με τίτλο «Είμαστε αστρόσκονη-Σύμπαν μια ιστορία χωρίς τέλος».

Η παρουσίαση του βιβλίου συνδιοργανώθηκε από τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων,το βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ καιτις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Για το βιβλίο μίλησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  οι:Αγαθοκλής Αζέλης φιλόλογος-διδάκτωρ Φιλοσοφίας,Θεοφάνης Καρούτης, μαθηματικός,Λέλα Κατεχάκη, δημοσιογράφος και πολιτική επιστήμονας,Στυλιανός Καρανίκας καθηγητής φυσικής και Θανάσης Σπανιάς καθηγητής φυσικής.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Άρης Ζιώζιας Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Η παρουσία του διακεκριμένου επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλου στα Τρίκαλα, προκάλεσε τον ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του μουσείου Τσιτσάνη, για να γνωρίσουν το νέο του βιβλίο και να ακούσουν με ιδιαίτερη επιθυμία τα λεγόμενα του.

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης  Σιμόπουλος, εκθείασε τις ομορφιές και την υψηλή τεχνολογική εξέλιξη των Τρικάλων, τονίζοντας  πως τα Τρίκαλα είναι η δεύτερη αγαπημένη του πόλη μετά την Πάτρα όπου γεννήθηκε και έζησε, αφού από εδώ κατάγεται η σύζυγος του ενός από τους γιούς του, μίλησε για το αέναο ταξίδι τnς ύλης που απαρτίζει το Σύμπαν, ενώ στο τέλος απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.