Μάγεψε το κοινό η εκδήλωση του «Ασκληπιού» στο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου

 

«Του τόπου σου θυμάσαι» ήταν ο τίτλος της πολιτιστικής εκδήλωσης του Λαογραφικού- Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο.

Εκατοντάδες χορευτές με παραδοσιακούς μουσικούς και ερμηνευτές ταξίδεψαν το κοινό σε μια χορευτική πανδαισία τόπων και ενθυμήσεων, μέσα από τη νοσταλγική ματιά του ανθρώπου που, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής του, ανασύρει στη μνήμη του τον τόπο που γεννήθηκε, τις χαρές και τις λύπες του, τα καρδιοχτύπια και τα γλέντια του!

Με χορούς και τραγούδια, έθιμα και δρώμενα στον κύκλο του χρόνου αλλά και της αγάπης και της ξενιτιάς, ξεκίνησε ένα μοναδικό «ταξίδι» από τα Τρίκαλα που συνεχίστηκε στην Ικαρία, την Κόνιτσα, την Ανατολική και Δυτική Θράκη, την Μακεδονία και την Κρήτη, από την παιδική ηλικία του ανθρώπου ως το γάμο και το ξεφάντωμα στα γλέντια του.

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν το Δημοτικό Χορευτικό Δήμου Τρικκαίων-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής-Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας- Συλλόγου Νέων Πηγής  και Μορφωτικού Συλλόγου Ριζωματιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτάδας «Τα Μαυρονέρια».

Οι χοροδιδάσκαλοι Ηλίας Ζαχαράκης, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Ι. Σούλιος, Κώστας Τζιμούρτος και Ελπίδα Νίκα είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης και των χορευτικών τμημάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπως και του Δήμου Τρικκαίων.