Μαγειρίτσα με μυρωδικά και λευκό κρασί

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη μαγειρίτσα με άνηθο και μαϊντανό, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τη συκωταριά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μαλακώσει.
  2. Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό όπου τη ζεματίσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μαρούλι και λίγο αλάτι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος.
  4. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τα έντερα, τον άνηθο και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν
  5. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  7. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε, με το σύρμα, τα ασπράδια με το ξίδι και λίγο αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  9. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  10. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά με κουτάλα το ζουμί της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς.
  11. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού, αφήνουμε 5 λεπτά να «δέσει» και σερβίρουμε.

Μυστικά

Προτείνουμε, το ρύζι να το ρίχνουμε όταν επιστρέφουμε από την εκκλησία ή όταν είμαστε έτοιμοι να δειπνήσουμε.

gastronomos.gr