Υπέροχοι αφράτοι λουκουμάδες που ετοιμάζονται σε 30-35 λεπτά με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) ή απλό στραγγιστό γιαούρτι και σερβίρονται με αχνοζάχαρη και κανέλα, σπιτική μαρμελάδα φράουλα, σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας.
Μπορείτε να παραλείψετε τις σταφίδες και το ρούμι αν δεν σας αρέσουν, χωρίς να έχετε καμία έκπτωση στο αποτέλεσμα.
Υλικά για τη Συνταγή
170 γραμμάρια γιαούρτι (επιδόρπιο) με φράουλα ή βύσσινο
210 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες (προαιρετικά)
Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αχνοζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να ασπρίσουν ελαφρά και να πάρουν όγκο. Ρίξτε το γιαούρτι, τις σταφίδες και το ρούμι, αν χρησιμοποιήσετε και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε στο μίγμα των στέρεων αυτών υλικών και το ξύσμα λεμονιού.
- Ενώστε τα δύο αυτά μίγματα (των στέρεων υλικών με το μίγμα αυγού – γιαουρτιού) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πηκτή ζύμη. Αν δεν ενώνεται, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο γάλα, γιαούρτι ή νερό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αραιό ή να ρέει.
- Ζεστάνετε άφθονο σπορέλαιο σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίξτε μπουκιές σε μέγεθος μπάλας του γκολφ ή καρυδιού στο καυτό λάδι. Τηγανίστε τις για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας το πολύ λάδι και τοποθετήστε τους σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίστε με αχνοζάχαρη και κανέλα ή σιρόπι καραμέλας, μέλι, ρευστή σοκολάτα ή κάποια αραιή σπιτική μαρμελάδα.
Συμβουλή
Αν το φτιάξετε με απλό στραγγιστό γιαούρτι θα πρέπει να προσθέσετε στο μίγμα ένα φακελάκι βανίλιας – ζάχαρης και να αυξήσετε τη ζάχαρη κατά μία κουταλιά της σούπας.
topontiki.gr