Λουκάνικα με φιρίκια

Υλικά

  • 500γρ. λουκάνικα ανάμεικτα, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 φιρίκια, κομμένα κυδωνάτα
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 250ml ξανθιά μπίρα ή μηλίτη
  • 40γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρο σινάπι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο, σίγουρα τα λουκάνικα με φιρίκια και μπίρα είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιρίκια και το πράσο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 8-10 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και σερβίρουμε.