Λιβύη: 5 οι νεκροί της ελληνικής αποστολής

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ανακοίνωση, χθες το βράδυ, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους.

Τα 19 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης (υγειονομικοί και ένα τμήμα ασφάλειας που τους συνόδευε) βρίσκονταν στη Λιβύη με αποστολή να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel. Η ελληνική ομάδα κατευθυνόταν έτσι προς την πλημμυρισμένη πόλη Ντέρνα όταν το λεωφορείο που την μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

 

Πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα πάντα με την δημόσια τηλεόραση, έφτασαν στην Ελευσίνα το C-130, το οποίο επαναπατρίζει τους 14 Έλληνες, καθώς επίσης και ένα άλλο μεταφορικό αεροσκάφος, ένα C-27 το οποίο μεταφέρει τους πέντε νεκρούς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δόθηκε αγώνας δρόμου για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση επαναπατρισμού καθώς οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία και οι επικοινωνίες είναι «πεσμένες» σε μεγάλο εύρος της χώρας. Τελικά κατάφεραν και συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Βεγγάζης και πριν από λίγο έφτσαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, γι΄αυτό και έφτασαν στη Λιβύη με το C-130 εξειδικευμένοι γιατροί ώστε να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Έχοντας φτάσει στην Ελλάδα, οι τραυματίες θα μεταφερθούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να νοσηλευθούν εφόσον χρειάζεται.

naftemporiki.gr