Λιτάνευση των ιερών εικόνων Παναγίας Σουμελά και Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και έντονο θρησκευτικό συναίσθημα και παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου γιορτάστηκε σήμερα στα Τρίκαλα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, η μνήμη του Αγίου και η παραμονή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην πόλη μας.

Το πρωί τελέστηκε όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λήτης και Ρεντίνης κ. Ιωάννη και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, με την συνεπικουρία πολλών ιερέων της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία των Ιερών εικόνων του Αγίου Νικολάου, της Παναγίας Σουμελά και του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, από την εκκλησία στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα.

Το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός με τα εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο και το Ιερό Ευχέλαιο, ενώ το βράδυ στις 9 η ώρα θα τελεστεί βραδινή Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.