Λινού: “Άμεσα η μάσκα σε πλοία και αεροπλάνα”

Κορωνοϊός: Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, μιας και η έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά κυρίως η άρση της πλειονότητας των περιοριστικών μέτρων έφεραν ανησυχία στον ιατρικό κόσμο

 

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, μιας και η έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά κυρίως η άρση της πλειονότητας των περιοριστικών μέτρων έφεραν ανησυχία στον ιατρικό κόσμο.

 

Γι’ αυτήν την εξέλιξη, αλλά και για το αν πρέπει να επανέλθει ξανά η μάσκα σε πλοία και αεροπλάνα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

 

Για το γεγονός πως τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αρχίσει και αυξάνονται και πάλι τόνισε πως «το αν χάσαμε πάλι το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, και αύξηση των συνωστισμών σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ψηλά επίπεδα. limani-ploio-epivates

Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι με τη μεγάλη διασπορά και τα πολλά κρούσματα κάποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να οδηγηθούν στη διασωλήνωση, στις εντατικές, και να χάσουν τη ζωή τους. Βλέπω μεγάλο συνωστισμό στην καθημερινή μας ζωή και ανησυχώ. Είναι μεγάλο λάθος το να μη φοράμε μάσκες, ιδίως στα μέσα μεταφοράς, σε αεροπλάνα, τρένα κλπ.».

«Η Ο4 και η Ο5 δε συναντάει ανοσία για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει με την Ο1 ή την Ο2. Αν έχουμε πολύ μεγάλο κύμα ανθρώπων που νοσούν χωρίς να το ξέρουν, ή το ξέρουν και δεν απομονώνονται, και έχουμε ένα κύμα μετακινήσεων με ΜΜΜ, αυτό θα μας θέσει σε υψηλό κίνδυνο», συνέχισε.

«Πρέπει να επανέλθει η μάσκα άμεσα, και εννοώ σήμερα, στα αεροπλάνα και στα πλοία», τόνισε κλείνοντας η κ. Λινού.

pagenews.gr