Λήγει σήμερα η κρατική επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στις 15 Απριλίου σταματά η διάθεσή του και εκτιμάται ότι δεν θα δοθεί παράταση της επιδότησης

Από σήμερα, τελευταία μέρα του Μαρτίου το πετρέλαιο θέρμανσης ακριβαίνει κατά 15 σεντς το λίτρο, καθώς λήγει η κρατική επιδότηση στην αντλία.

Επιπροσθέτως, στις 15 Απριλίου σταματά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και εκτιμάται ότι δεν θα δοθεί παράταση του μέτρου της επιδότησης στην αντλία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα γίνει η καταβολή της επόμενης δόσης για το επίδομα θέρμανσης και θα αφορά το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Ειδικά για το φυσικό αέριο με δικαιολογητικά αγορών έως την 16η Μαϊου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως την 31η Μαΐου 2023 το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2023.

Το επίδομα για θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, δίνεται όχι μόνο για όσους αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και για όσους καταθέσουν αποδείξεις ή λογαριασμούς για φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) για σόμπες, φυσικό αέριο θέρμανσης, φιάλες υγραερίου, καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης. Το ελάχιστο ύψος επιδόματος διαμορφώνεται σε 100 ευρώ και το μέγιστο σε 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους δεν χρησιμοποιήσουν φέτος φυσικό αέριο αλλά πετρέλαιο, το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

fimotro.gr