Νούλας Δημήτρης : Λατρεμένοι μου ψηφοφόροι….Λατρευτοί μου υποψήφιοι…

 10296672 102019

Έφτασε η μέρα η στιγμή η πολυπόθητη. Ο αγών δεδικαίωται. Η μέρα της νίκης είναι εδώ…. Γέμισε η πόλη με χρώμα από χαρτάκια, αφίσες, βιογραφικά με ρετουσαρισμένες φατσούλες κι όλα δείχνουν ένα υπέροχο νυν υπερ πάντων αγώνα, για να ολοκληρωθούν οι ενδόμυχες βλέψεις των υποκειμένων υποψηφίων , μπροστά στον καθρέφτη ….φτου σου καμάρι μου!!!….έσκισες!! Η λατρεία του

Ντοριανγκρεϊσμού στο απόγειο…!! Η αγωνία των εν δυνάμει εσταυρωμένων που μέσα από το λαμπερό χαμόγελο, προσφορά της Colgate, οι δυναμικοί χαιρετισμοί… έχω πρόβλημα με το χέρι μου από το τόσο σφίξιμο… τα παραδοσιακά καφεδάκια, τσιπουράκια, μεζεδάκια… χόρτασα κεράσματα!!! Τα πηγαδάκια οι κρυφές ματιές των ερωτευμένων υποψηφίων-ψηφοφόρων, οι όρκοι ,οι υποσχέσεις, αυτό το «για πάντα» που δονεί κι ανατριχιάζει το είναι μας… η στενή εκλογική επαφή… είναι βρε αδελφέ μου άλλο πράγμα, άλλη αίσθηση…. εγώ τουλάχιστον νιώθω ότι μου δίνουν σημασία, με θέλουν, με ποθούν, με συμβουλεύονται, σκύβουν στα προβλήματα μου…. η καταφατική κλίση της κεφαλής (σαν τα πλαστικά ζωάκια που είχαμε παλιά στα αυτοκίνητα και κουνούσαν το κεφάλι τους) το χάδι στην πλάτη….. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΑ…ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ σ΄αυτή την επαφή λατρείας και έρωτα!!!

Κλικ!! Κλικ!! λατρεμένοι μου υποψήφιοι… λατρευτοί μου ψηφοφόροι (αλλαγή ρόλου επιθέτου μετοχής)..το διαδίκτυο ζωντάνεψε…. βούλιαξε το πνευματικό κέντρο….ξαναβούλιαξε το πνευματικό κέντρο… και πάλι βουλιαγμένο το πνευματικό κέντρο…. η Ασκληπιού ψήφισε… τα Τρίκαλα έβγαλαν νικητή…όλοι νικητές όλοι ……μα όλοι!!! Να πάρω βάρκα για το πνευματικό κέντρο;;;….
Φωτογραφίες, βιντεάκια, σποτάκια, κειμενάκια αναρτημένα σε όλες τις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες , σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μαλαματένια λόγια» για το αύριο του τόπου για το ολάνθιστο μυρωδάτο ηλιόλουστο αυτό αύριο, που όλοι τόσο απλόχερα με λογύδρια μοιράζουν εδώ κι εκεί… κι ο λατρευτός ψηφοφόρος αφουγκράζετα,ι οσφραίνεται την ατμόσφαιρα κι ένα δάκρυ κυλά στο μάγουλο, βγάζοντας από το εσώτερο είναι του την ανάγκη για ένα καλύτερο μέλλον.

Τόσοι νοιάζονται για μένα; Τόσοι νοιάζονται για την πόλη μου; Τόσοι νοιάζονται για τα σχολειά μας; Τόσοι νοιάζονται για την καθαριότητα; Αν ονειρεύομαι ας μη ξυπνήσω… Αν πάλι εγώ βλέπω αυτό το ενδιαφέρον με μια δόση προσωπικής προβολής και τακτοποίησης μέσα από την κοινότητα… ίσως έχω άδικο, σχωρνάτε με…. ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΩ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΙΚΡΟ….ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΚΡΑΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑΘΙ…..
Και ξέρετε γιατί;;;;;…..
Απλά γιατί η Δευτέρα είναι κοντά πολύ κοντά….
Μήπως οι πάπιες στο Ληθαίο μας, είναι πιο κοντά στη ζωή απ΄ότι εμείς;

Δημήτρης Κ. Νούλας
Δάσκαλος

.