Λάσκος : Ενωμένοι και πιστοί στο πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου 1940

laskosmedium
Στέλιος Λάσkος,ενωμένοι και πιστοί στο πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Eνωμένοι και πιστοί στο πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας καλώ να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Αλβανικού Έπους, συνεχίζοντας τον εθνικό πατριωτικό αγώνα τους για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία,κοινωνική δικαιοσύνη, αντίσταση στις επιθέσεις του νέου οικονομικού φασισμού, που απειλεί σήμερα με εξαθλίωση και αφανισμό την πατρίδα μας και τον λαό μας..

Σας προσκαλώ και σας προτρέπω να ενισχύσουμε, παρευρισκόμενοι και να χειροκροτήσουμε τα ελληνικά νιάτα που θα παρελάσουν με τα σχολεία τους με τη γαλανόλευκη σημαία επικεφαλής τιμώντας, το ηρωικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού.
Το ηρωικό και ηχηρό «ΟΧΙ» που σαν σήμερα βροντοφώναξε ενωμένος ο Ελληνικός λαός προς τις δυνάμεις του  φασισμού.Είναι το ίδιο «ΟΧΙ» που σήμερα οφείλουμε να απευθύνουμε στον ίδιο κατακτητή, που επιχειρεί να πλήξει την εθνική μας ανεξαρτησία με άλλα πρόσωπα και μέσα.

Ενωμένοι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί και να απαιτήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις του ΒΆ Παγκοσμίου Πολέμου για την Ελλάδα, ύψους σήμερα εκατοντάδων δις ¤, στο πνεύμα της εθνικής επετείου και της ηθικής δικαίωσης του έπους εκείνου αλλά και της εφαρμογής των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
Τέλος σας καλώ να δώσουμε τη δική μας μάχη για την Ευρώπη της ειρήνης, των Εθνών, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, χωρίς σύγχρονους ανθρωποκτόνους πολέμους οικονομικού ιμπεριαλισμού και εκμετάλλευσης,
συγκροτώντας στον κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο την δική μας Πίνδο, το δικό μας Ρούπελ,αντιστεκόμενοι μέχρι τελευταίας ρανίδος.
Λέμε το δικό μας «ΟΧΙ» , «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Με τιμή,
Στέλιος Β. Λάσκος
Εκπαιδευτικός-Πρόεδρος Πολυτέκνων
Πολιτευτής «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
.