Λάρισα -Oι Ρομά ζήτησαν τον λόγο σε Τσιόδρα-Χαρδαλιά

«Πυροσβεστική παρέμβαση» λίγο πριν ξεσπάσουν ταραχές στον οικισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας, όπου Ρομά διαμαρτύρονταν για την καραντίνα και ζητούσαν εξηγήσεις – Εξασφαλίσθηκε η τροφοδοσία του οικισμού και ορίζονται διαμεσολαβητές ανάμεσα στους κατοίκους του οικισμού και τις Αρχές

«Πυροσβεστική» αποδείχθηκε η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας να μπουν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και να εξηγήσουν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες. Οι Ρομά είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται και ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές ήταν μεγάλος. Μάλιστα, ορισμένοι αντέδρασαν και όταν τους είδαν να μπαίνουν στον οικισμό και άρχισαν να τους φωνάζουν «τί θέλετε εδώ, ρε;», σε άγριο ύφος και με άγρια διάθεση.

politiki-prostasia-larisa-roma__1_

Τότε, οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας πήραν την απόφαση να μπουν στον οικισμό και να μιλήσουν με τους ανθρώπους εκεί, παραβλέποντας τις άγριες διαθέσεις. Μαζί τους μπήκαν στον οικισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Λιβάνιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  Μετά την παρέμβαση και τις εξηγήσεις ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές αποσοβήθηκε. Οι εκπρόσωπο των Αρχών διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον οικισμό, ενώ εκτός της ημέρας, αναμένεται να ορισθούν διαμεσολαβητές- εκπρόσωποι των Ρομά που θα έρχονται σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για όποιο ζήτημα προκύπτει.

politiki-prostasia-larisa-roma__2_
politiki-prostasia-larisa-roma__3_
politiki-prostasia-larisa-roma__4_

protothema.gr