Λάρισα: Έβλεπαν την πασίγνωστη γειτόνισσά τους, να πετάει από το μπαλκόνι 1.500€!

406f396 XL

Απίστευτα πράγματα στο κέντρο της Λάρισας, με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να πιστέψουν στα μάτια τους…

Μια 76χρονη Λαρισαία που έριξε από το μπαλκόνι 1.500 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα προκειμένου να «απεμπλακεί» ο γιος της από τροχαίο που σημειώθηκε στο Βερολίνο, αποτελεί το τελευταίο θύμα απατεώνων, οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί.

Οι απατεώνες επικαλούνται τα ίδια επαγγέλματα (γιατρός, δικηγόρος) και χρησιμοποιώντας το ίδιο ψέμα, ότι το παιδί του ανυποψίαστου πολίτη έχει τρακάρει ή έχει χτυπήσει παιδί σε τροχαίο, ζητάνε χρήματα για να τους «βοηθήσουν». Ετσι, την περασμένη Τρίτη, μεταξύ αρκετών τηλεφωνημάτων που έκαναν σε Λαρισαίους, από 72χρονο «έφαγαν» 13.000 ευρώ για να… χειρουργηθεί εκτάκτως ο γιος του έπειτα από τροχαίο.

Προχθές, άγνωστη γυναίκα παριστάνοντας τη δικηγόρο, έκανε τουλάχιστον πέντε απόπειρες να εξαπατήσει Λαρισαίους πάλι με το πρόσχημα του τροχαίου, χωρίς να τα καταφέρει. Χθες ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν 76χρονη Λαρισαία. Αγνωστος άνδρας στις 10.00 το πρωί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 76χρονη λέγοντάς της ότι ο γιος της, «τράκαρε στο Βερολίνο και χτύπησε ένα 12χρονο παιδί».

Για να… βοηθήσουν μάλιστα τον γιο της, της ζήτησαν 15.000 ευρώ! Ο δράστης μιλούσε για αρκετή ώρα στο τηλέφωνο με την 76χρονη, συνεχίζοντας δηλαδή να εκμαιεύει πληροφορίες και για να πεισθεί η ανυποψίαστη Λαρισαία της έδωσε να μιλήσει και η «δικηγόρος» του γιού της, που φυσικά δεν ήταν άλλη από συνεργάτιδα του απατεώνα.

Τελικά η 76χρονη όχι μόνο πίστεψε το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα του γιου της, αλλά ήταν τέτοια η συναισθηματική της φόρτιση που, τύλιξε σε μια νάιλον σακούλα 1.500 ευρώ (όσα διέθετε) και τα έριξε από το μπαλκόνι 1ου ορόφου του διαμερίσματος όπου ζει στο κέντρο της Λάρισας, σε κάποιον άγνωστο άνδρα που περίμενε στον δρόμο.

Ο δράστης έφυγε στη συνέχεια πεζός, με την ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζει τις έρευνες για την αναζήτηση των απατεώνων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία