Λαμία: Βρήκαν «μυστική» στοά κάτω από την πόλη – Δείτε τι εντόπισαν μέσα

Δείτε φωτογραφίες από την «μυστική» σήραγγα που διασχίζει μεγάλο κομμάτι της πόλης και η οποία κατασκευάστηκε από Βενετούς ή Τούρκους.

Η υπόγεια στοά που διέρχεται κάτω από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Λαμίας κατασκευάστηκε από Βενετούς ή Τούρκους που έλεγχαν και το κάστρο της πόλης.

Σήμερα αποτελεί υπόνομο, ενώ εξετάζεται αν η πρώτη της χρήση ήταν διαφορετικού χαρακτήρα, καθώς στη Λαμία αιωρείται ακόμα ο θρύλος μιας μυστικής σήραγγας διαφυγής του κάστρου.

Κατά την εκτέλεση έργου που ανέθεσε η ΔΕΥΑ Λαμίας στο τεχνικό γραφείο Urban Speleo Engineering , σε εργασίες του Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν: επιθεώρηση κατάστασης (φωτογραφική, κινηματογραφική τεκμηρίωση) και αποτύπωση διευθύνσεων πορείας σε τμήμα της παλαιάς λιθόκτιστης κεντρικής υπονόμου κάτω απ’ το κέντρο της Λαμίας (σήραγγα διαστάσεων 1.20×1.85m, πρόσβαση μόνο με ανεξάρτητη αναπνευστική συσκευή πεπιεσμένου αέρα).

Αυτή η στοά ξεκινά κάπου από το Δημοτικό Στάδιο και καταλήγει χαμηλά στις γραμμές, περνώντας και από την πλατεία Λαού.

Είναι περίπου δύο χιλιόμετρα με πολλές προσβάσεις (ίσως και 15) από φρεάτια. Δεν είναι βατή σε όλο το μήκος της. Εισήλθαμε ομάδα μηχανικών με αυτοδύναμες συσκευές υποστήριξης αναπνοής.

Δεν είναι επισκέψιμη, είναι σήμερα δε υπόνομος και η είσοδος σηματοδοτεί κίνδυνο θάνατο από επικίνδυνα αέρια.

Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες:

Πηγή: lamiareport.gr