Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων: Πρόταση ψηφίσματος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

        H  Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/2/2022 να υιοθετήσει το παρακάτω ψήφισμα για τους αγρότες:

        Ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας βγήκαν στους δρόμους. Άφησαν τα χωράφια τους και κατέβηκαν στον  αγώνα διεκδικώντας λύσεις για να  μπορέσουν να στηθούν  στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

       Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας                                                                                                        

.       Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και η ενίσχυση των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής –λαϊκής  αλληλεγγύης και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ,μπορούν να δώσουν απάντηση στα σχέδια  κυβέρνησης-ΕΕ, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωση τους. 

 

               Το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Τρικάιων στέκεται στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα με επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

 

       —  Για μέτρα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των βασικών αγαθών. 

       –  Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

      –  Μείωση του κόστους παραγωγής . Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

      –  Αφορολόγητο πετρέλαιο.     

      –  Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ .

      –  Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση έργων υποδομής.  

 

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι. 

 

Καϊκης Γιώργος

Γεροκώστας Θανάσης

Κελεπούρης Γιώργος

Ντουρλιός Λάμπρος

Τάσιος Βάϊος