Λαϊκή Συσπείρωση: Ρίξτε πρόστιμο στην πολιτική της διοίκησης Παπαστεργίου!

Με το απαράδεκτο μέτρο της αποκαλούμενης «ελεγχόμενης στάθμευσης» η δημοτική αρχή Παπαστεργίου φορτώνει και νέα χαράτσια ,μέσω μιας ξαναζεσταμένης παλιάς συνταγής, στον Τρικαλινό λαό.

Η δημοτική αρχή εμπορευματοποιεί το δημόσιο χώρο που έχει πληρωθεί πολλάκις από το λαό , τόσο μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας από τον «κεντρικό κρατικό μηχανισμό» , όσο και μέσω διαφόρων δημοτικών τελών από τον «τοπικό κρατικό μηχανισμό» που είναι ο δήμος.

Μετατρέπει τους δημόσιους δρόμους σε πεδίο εμπορευματοποίησης, αφού η στάθμευση στο κέντρο της πόλης θα έχει εισπρακτική- ανταποδοτική λογική και πρακτική. Το πολύπαθο κέντρο των Τρικάλων πρόκειται να περάσει μια νέα περίοδο μαρυτρίου…Αφού η δημοτική αρχή , μέσω κι αυτού του μέτρου ,όχι μόνο δεν το αποσυμφορίζει από την κίνηση αυτοκινήτων , αλλά αντίθετα το μετατρέπει σ΄ένα απέραντο χώρο στάθμευσης επί πληρωμή, σε «μαγνήτη» προσέλκυσης οχημάτων προς αναζήτηση μιας πολυπόθητης θέσης στάθμευσης.

Είναι προφανές σε κάθε Τρικαλινό , χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις χωροταξίας , πολεοδομικής , συγκοινωνιολογίας και πτυχίο Πολυτεχνικής Σχολής , ότι δε βρισκόμαστε μπροστά στη ευχάριστη εξέλιξη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού στην πόλη , αλλά μπροστά ένα ακόμη καραμπινάτο χαράτσι ..που μας περιμένει στις μετακινήσεις μας σ’ αυτή..

Άλλωστε η πιο πρόσφατη πείρα εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης ( επί δημαρχίας Ταμήλου & αντιδημαρχίας Παπαστεργίου , αλλά και δημαρχίας Λάππα ) δεν βοήθησε στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και φόρτωσε τους Τρικαλινούς με χιλιάδες κλήσεις , πρόστιμα, προσαυξήσεις εως και μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ( 8 εως 12 χρόνια αργότερα) από τη δημοτική αρχή Παπαστεργίου.

Μόνη διέξοδος σε καθετί που μας δυσχεραίνει τη ζωή είναι η οργανωμένη πάλη και αγώνας , μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα να ορθώσουμε τείχος σε κάθε τι που μας φορτώνει κυβέρνηση και τοπική διοίκηση.