Η ΛΑΕ Tρικάλων στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζόμενων σε courier και delivery

Η ΛΑ.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της στις διεκδικήσεις των εργαζομένων οδηγών δικύκλου και στηρίζει την απεργία που κήρυξε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων (Σ.Β.Ε.Ο.Δ.) την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες την Πέμπτη 25 Μαΐου, να απέχουν από παραγγελίες (courier/delivery) και κάθε είδους συναλλαγές  που προϋποθέτουν την εργασία των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Η ΛΑ.Ε. καλεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Να μην ξεχνάμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι νεαρής ηλικίας και αντιμετωπίζονται μισθολογικά και εργασιακά ως «αναλώσιμοι» αφού σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η συγκεκριμένη εργασία είναι προσωρινή (εξωθούνται σε παραίτηση λόγω κακών εργασιακών συνθηκών). Αποτελεί την πιο σύγχρονη έκφραση σύγχρονης δουλείας.

Δεν πρέπει να  ξαναγίνουμε μάρτυρες δραματικών γεγονότων και απώλειας ζωής εργαζομένου, όπως δυστυχώς συνέβη τους προηγούμενους μήνες.