Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαδερούς κολοκυθοανθούς με φρέσκα μανιτάρια πρώτα καθαρίζουμε τις κανθαρέλες.
- Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε την άκρη του «κοτσανιού» κάθε μανιταριού, για να απομακρύνουμε το ξερό χώμα, και στη συνέχεια βουτάμε τα μανιτάρια 2-3 φορές σε άφθονο κρύο νερό, για να απο-μακρύνουμε το χώμα από τις πτυχώσεις τους.
- Τα σκουπίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε σε πετσέτα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτά- ρουμε στο μισό λάδι όλα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, ανακατεύουμε μια δυο φορές να λαδωθούν καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
- Αποσύρουμε, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.