Λάχανο μπουρδέτο

Υλικά

  • 1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
  • 50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

olivemagazine.gr