Λαχανικά και ροδάκινα, όλα στη σχάρα, με πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο

Αν δεν είναι αυτή η γεμάτη χρώμα συνταγή υποδοχή στο καλοκαίρι, τότε ποια; Η σεφ ψήνει στη σχάρα φρούτα και λαχανικά και τα συνοδεύει με μια σάλτσα-έκπληξη.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το λαδολέμονο μάνγκο

Διαδικασία

Λαδολέμονο μάνγκο

  1. Για να φτιάξουμε λαχανικά και ροδάκινα στη σχάρα με πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο, αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι μέχρι να φτιάξουμε ένα μη ομογενοποιημένο μείγμα.

Λαχανικά

  1. Βάζουμε τα φασολάκια, το ροδάκινο, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τη μαραθόριζα και τα κρεμμύδια σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  3. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  4. Απλώνουμε τα λαδωμένα υλικά σε μια μεγάλη σχάρα με πυκνό τετράγωνο πλέγμα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Τα μεταφέρουμε σε ευρύχωρο μπολ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο.
  6. Σερβίρουμε τα λαχανικά και ροδάκινα στη σχάρα με πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο αμέσως.

gastronomos.gr