Αν δεν είναι αυτή η γεμάτη χρώμα συνταγή υποδοχή στο καλοκαίρι, τότε ποια; Η σεφ ψήνει στη σχάρα φρούτα και λαχανικά και τα συνοδεύει με μια σάλτσα-έκπληξη.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για το λαδολέμονο μάνγκο
Διαδικασία
Λαδολέμονο μάνγκο
- Για να φτιάξουμε λαχανικά και ροδάκινα στη σχάρα με πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο, αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι μέχρι να φτιάξουμε ένα μη ομογενοποιημένο μείγμα.
Λαχανικά
- Βάζουμε τα φασολάκια, το ροδάκινο, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τη μαραθόριζα και τα κρεμμύδια σε ένα ευρύχωρο μπολ.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Απλώνουμε τα λαδωμένα υλικά σε μια μεγάλη σχάρα με πυκνό τετράγωνο πλέγμα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρουμε σε ευρύχωρο μπολ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο.
- Σερβίρουμε τα λαχανικά και ροδάκινα στη σχάρα με πικάντικο λαδολέμονο μάνγκο αμέσως.