Κυβέρνηση: Πρόταση για μικρή συμφωνία και μετά μνημόνιο δύο ετών

maximou 56

Οπως σημειώνεται πρόταση της ελληνική πλευράς είναι να υπάρξει «ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα» και προετοιμασία για τη «μεγάλη βιώσιμη.

Μια πρώτη «μικρή συμφωνία» μέχρι το τέλος του μήνα,την οποία θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διάρκειας από 18 ως 24 μήνες περιγράφουν ως «πρόταση της Αθήνας στους εταίρους, κυβερνητικές πηγές.

Σε non paper του Μαξίμου σημειώνεται πως η ελληνική πλευρά προτείνει να υπάρξει «ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα» και προετοιμασία στο διάστημα που μεσολαβεί για τη «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία»

Αναλυτικά το non paper του Μαξίμου

1.Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

2. Στην τετραμερή [Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ] συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

3. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

4. Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος».

Γ. Σταθάκης: Πρόταση για πρόγραμμα 18 εως 24 μήνες

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή στο CNBC επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα υποβάλει αίτημα για νέο πρόγραμμα αύριο το πρωί και το αίτημα θα αφορά πρόγραμμα από 18 μήνες έως 2 χρόνια.

.