Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον πρωθυπουργό ανακοινώνει ο Παπανδρέου!

papandreou_news_thumb_medium500_0

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός «θα καθαρίσει το παιχνίδι της ψήφου εμπιστοσύνης με μία τοποθέτηση που θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό». 

Το protothema.gr αποτυπώνει στις «σελίδες» του τις πληροφορίες με σεβασμό στις στιγμές και στην ανάγκη να βρεθεί μία λύση για να μείνει η χώρα στο ευρώ και να αποφευχθεί η εθνική καταστροφή. Σύμφωνα με συνομιλητή του πρωθυπουργού:

•    «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα θέσει εαυτόν εκτός πρωθυπουργίας για να διευκολυνθεί η συγκρότησή της».
•    «Θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
•    «Για λόγους εγγύτητας στο διακύβευμα θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση»
•    «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά πως μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή».
•    «Θα προτείνει πολιτική κυβέρνηση διάρκειας τριών έως έξι μηνών, όσο διαρκεί το τελεσίγραφο της τρόικας».
•    «Πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση τον ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά».

Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα φθάσει σε αριθμό εδρών τις 180, ώστε να μην επηρεάζεται από καθημερινές κρίσεις και διαφοροποιήσεις και, το κυριότερο, να μπορεί να ισχυριστεί στους δανειστές πως η συναίνεση που ζητούν από τις υπερχρεωμένες χώρες έγινε πράξη και στην Ελλάδα.

protothema.gr