Με πολλούς τρικαλινούς και επισκέπτες να τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2025), υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων να λειτουργήσουν 4 Μουσεία των Τρικάλων για όλους και όλες.
Το Μουσείο Τσιτσάνη – που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί καθημερινά -, το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχθηκαν επισκέπτες, που ενημερώθηκαν για τον ιστορικό και πολιτιστικό τους πλούτο.
Προσωπικό της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού βρισκόταν στα μουσεία για να συνδράμει τους επισκέπτες, με σημαντικό στοιχείο, την παρουσία μικρών παιδιών, τα οποία γνώριζαν πτυχές της πόλης μέσω των καταγραφών και απεικονίσεών τους στους συγκεκριμένους χώρους.
Η ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, πλήθος κειμηλίων και ιστορικών αντικειμένων και αφηγήσεων για τον τρικαλινό αθλητισμό, στοιχεία της κοινωνικής, αγροτικής, εργασιακής ζωής των τρικαλινών στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και έργα του Δημήτρη Κατσικογιάννη, συνέθεσαν ένα πανέμορφο παζλ με ψηφίδες εμπειριών και αναδρομών στην τέχνη και τις ιστορικές μνήμες των Τρικάλων.
