Κύμα καύσωνα από την Πέμπτη. 40oC στη Θεσσαλία

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς

Στο «κόκκινο» ήταν ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας την Τετάρτη, με το πρώτο κύμα καύσωνα να κορυφώνεται από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι θερμοκρασίες στην Αττική και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο, από την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πού θα δείξει 40άρια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες του τριημέρου θα συνοδεύονται και από ισχυρό μελτέμι, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 38 – 39 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37 με 38. 40 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο σε δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο και Θεσσαλία.

Η Παρασκευή θα είναι η πιο θερμή μέρα, ενώ από την Κυριακή αναμένονται βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

tovima.gr