Κρύο ζελέ και ζεστό κρασί κανέλας

Υλικά

Για το ζελέ

    • 3 ξυλάκια κανέλας
    • 1 φλιτζάνι κρασί γλυκό (Μοσχάτο Λήμνου)
    • 1 φλιτζάνι νερό
    • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας ζελατίνα σε σκόνη

Για το κρασί

  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 750ml κρασί κόκκινο
  • 2-3 φλούδες πορτοκαλιού
  • 3-4 γαρίφαλα

Tips

  • Τα ολόκληρα ξυλάκια κρατούν το άρωμά τους περισσότερο από τη σκόνη κανέλας.

Η “εξωτική” κανέλα γίνεται λαχταριστό ζελέ, αλλά δίνει και υπέροχο άρωμα σε ένα ζεστό κρασί που απολαμβάνεται πολύ τις κρύες νύχτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το ζελέ: Βάζετε τα ξυλάκια της κανέλας με το κρασί, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Βγάζετε και πετάτε τα ξυλάκια κανέλας.

Βήμα 2

Βάζετε τη ζελατίνα σ’ ένα μπολ και την περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές κρύο νερό. Την αφήνετε να φουσκώσει για 5 λεπτά και τη ρίχνετε μέσα στο σιρόπι κανέλας. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 ατομικά φορμάκια ελαφρώς αλειμμένα με λάδι και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να πήξει το ζελέ.

Βήμα 3

Για να τα σερβίρετε, τα αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε πιάτα.

Βήμα 4

Για να φτιάξετε το κρασί κανέλας: Ζεσταίνετε καλά σε μια κατσαρόλα το κρασί μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες πορτοκαλιού, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Αφήνετε το κρασί να τραβήξει τα αρώματα και, όσο είναι ακόμα ζεστό, το σερβίρετε σε φλιτζάνια του τσαγιού. Πίνεται ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

olivemagazine.gr