Κρίσιμη εβδομάδα στο ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ανδρουλάκης

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για το ΠΑΣΟΚ, όπου συνεχίζονται οι μετεκλογικές αναταράξεις και ακούγονται αρκετές φωνές για εκλογή νέας ηγεσίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του στην ΕΡΤ, θέλοντας να φτιάξει και το έδαφος ενόψει και της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, στη σκιά των τοποθετήσεων στελεχών που ζητούν επίσπευση των διαδικασιών αλλά και εκείνων που επιμένουν στην τήρηση των καταστατικών διαδικασιών.

Οι πιέσεις που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Ήδη κορυφαία στελέχη είναι αποφασισμένα να θέσουν υποψηφιότητα σε μία πιθανή εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με παρέμβασή του δήλωσε παρών στην εσωκομματική διαδικασία και ζήτησε άμεση προσφυγή στην βάση, χωρίς να προσδιορίζει τον δικό του ρόλο.

Η πρώτη αντίδραση εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Δούκας έχει μπροστά του 4,5 χρόνια ως δήμαρχος Αθηναίων», τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο Θανάσης Γλαβίνας.

«Είναι δίκοπο μαχαίρι», εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Prime» με τον Κώστα Λασκαράτο, σχετικά με την πρόταση του Χάρη Δούκα για προσφυγή στη βάση του κόμματος. «Είναι αξιόλογος ο δήμαρχος, κέρδισε, έχει μεγάλες ικανότητες, πλην όμως δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δεν μπορεί να τα φέρει. Φανταστείτε μια Βουλή που να μην έχει ούτε Κασσελάκη, ούτε Δούκα και να έχουμε τον Βελόπουλο να κάνει την αντιπολίτευση. Σε λίγο καιρό θα κοιτάμε τις πλάτες του κ. Βελόπουλου».

newsbeast.gr