Υλικά
Μερίδες: 4
Μείγμα κρέπας
Γέμιση
Διαδικασία
Κρέπες
- Για τις κρέπες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το σύρμα, μέχρι να προκύψει ένας λείος χυλός.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να ωριμάσει.
- Ζεσταίνουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου περίπου 20 εκ.) σε μέτρια φωτιά. Σε μια χαρτοπετσέτα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε το τηγάνι.
- Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε πινελάκι ή σπρέι λαδιού.
- Μόλις ζεσταθεί επαρκώς το τηγάνι, με μια κουτάλα βάζουμε μια ικανοποιητική ποσότητα από το χυλό στο τηγάνι και το γέρνουμε κυκλικά ώστε να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα.
- Ψήνουμε την πολύ λεπτή κρέπα που έχει σχηματιστεί, μέχρι να δούμε ότι οι άκρες της ξανθαίνουν και στην επιφάνεια έχουν δημιουργηθεί φούσκες, για περίπου 1 – 2 λεπτά.
- Τότε τη γυρίζουμε και την ψήνουμε από την άλλη μεριά.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, αλείφοντας περιοδικά το τηγάνι με ελαιόλαδο. Θα βγουν γύρω στις 8 – 12 κρέπες.
Γέμιση + ψήσιμο
- Για τις κρέπες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και μοιράζουμε στις κρέπες.
- Τυλίγουμε σε ρολά και τις βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα που να τις χωράει ακριβώς.
- Ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τις κρέπες με μπρόκολο στον ατμό ή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.