Συνοδέψτε με δροσερό γιαούρτι!
Υλικά
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. καστανό ρύζι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- Αλάτι & πιπέρι
- 850 γρ. νερό
- 5 φύλλα βασιλικού
- ½ ματσάκι άνηθο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το καστανό ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, άνηθο, βασιλικό και το ξύσμα από το λεμόνι. Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Πηγή: akispetretzikis.com