Συστατικά
- 3 κρόκους
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ με το σύρμα. Δεν τα παραχτυπάμε όμως γιατί δημιουργεί έναν αφρό πάνω από την κρέμα και δεν φαίνεται όμορφο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια χαμηλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα βαθύ ταψί.
- Βράζουμε νερό.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ρίχνουμε αρκετό νερό στο ταψί ώστε να φτάσει το νερό στα 2/3 του ύψους των μπολ.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κρυώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από τα μπολ λίγο πριν σερβίρουμε.
- Καίμε τη ζάχαρη στο γκριλ ή με φλόγιστρο.