Κρεμ μπρουλέ κολοκύθας

Συστατικά

  • 3 κρόκους
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ με το σύρμα. Δεν τα παραχτυπάμε όμως γιατί δημιουργεί έναν αφρό πάνω από την κρέμα και δεν φαίνεται όμορφο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια χαμηλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα βαθύ ταψί.
  • Βράζουμε νερό.
  • Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ρίχνουμε αρκετό νερό στο ταψί ώστε να φτάσει το νερό στα 2/3 του ύψους των μπολ.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κρυώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από τα μπολ λίγο πριν σερβίρουμε.
  • Καίμε τη ζάχαρη στο γκριλ ή με φλόγιστρο.

akispetretzikis.com