Κραυγή απελπισίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης στα Τρίκαλα

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, με τον κλάδο να διανύει ίσως την χειρότερη περίοδο του εξαιτίας του ιού Covid-19.

«Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε ως επιχειρηματίες μια απελπιστική κατάσταση, καθώς ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός στο να βγει και να διασκεδάσει. Επιπλέον πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις κλπ.), έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της πανδημίας, αφού αυτές οι εκδηλώσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Με τα νέα μέτρα σε λίγο όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12, κάτι που θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στις επιχειρήσεις μας », εξηγεί στο trikalaIN.gr ο Πρόεδρος του σωματείου εστιατορίων και fastfood νομού Τρικάλων Νικόλας Παπαευθυμίου.

Ο κλάδος της εστίασης έχει χάσει περίπου το 60% του τζίρου του, πολλοί εργαζόμενοι απολύονται, επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και κανείς δεν ξέρει που και πότε θα σταματήσει αυτή η κατάσταση, για να επανέλθει έστω μια υποτυπώδης ισορροπία.