Κρατούν ψηλά την σημαία της παράδοσης οι Σαρακατσαναίοι

ANTAMWMA

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έλαβε μέρος την Κυριακή στο 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων που ήταν αφιερωμένο στους πεσόντες του 1940.

Παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, Βουλευτών, των Αντιπεριφερειαρχών Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου, Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, ο κ. Κώστας Αγοραστός έλαβε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Βαγγέλη Μαρμαγκιόλη.

«Έχω έλθει πολλές φορές στο Αντάμωμα. Για πρώτη φορά έρχομαι ως αιρετός Περιφερειάρχης και σας καλωσορίζω όλους στη Θεσσαλία και ειδικότερα στα ορεινά των Τρικάλων, μία από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας. Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων γιατί κρατά ψηλά την σημαία της παράδοσης», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κώστας Αγοραστός και ανέδειξε τη συμβολή της λαογραφίας στη διατήρηση της ενότητας του Ελληνισμού στον ιστορικό χρόνο και χώρο. Η λαογραφία έχει εύστοχα χαρακτηρισθεί «λαμπρόν γεφύρι» που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον», υπενθύμισε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός παρομοίασε το Αντάμωμα με… σκυταλοδρομία όπου «οι παλαιότερες γενιές μεταλαμπαδεύουν την αγάπη για την παράδοση στους νεώτερους που αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω σήμερα εδώ πολλούς νέους και πολλές νέες και αυτό για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι «η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες προσβλέποντας στη συνεργασία και τις συνέργειες για το καλό του τόπου, της Θεσσαλίας και της Ελλάδας».