Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου

Κατοχύρωση αυτονομίας κάνει ο Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, που δέχθηκε καταιγισμό πυρών για την αποδοχή της πρότασης Τσίπρα να «συνυπηρετήσει» υπό τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο, ξεκαθαρίζει στέλνοντας μήνυμα στον κυβερνητικό εταίρο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ότι ο ίδιος αναφέρεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας», συμπληρώνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας αναφέρεται και στο θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Εμφανίζεται αυτή τη φορά, ωστόσο, να έχει εγκαταλείψει την αισιοδοξία των πρώτων 24ωρων, τουλάχιστον ως προς το γρήγορο τέλος της περιπέτειάς τους

«Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας», σημειώνει ο κ. Κουβέλης. «Πρόκειται για γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης, που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ… Το παλεύουμε, μέχρι τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι οι γείτονες θέλουν να οξύνουν τα πράγματα, εκτιμά ωστόσο ότι δεν θα ξεπεράσουν τα όρια. Για το Μακεδονικό, επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της θέσης μια ονομασία κοινής αποδοχής που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό, με την απάλειψη από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας διεθνούς συνθήκης που μπορεί να υπογραφεί, του όποιου αλυτρωτισμού.

dikaiologitika.gr