Κουνουπίδι ψητό και τραγανό στο φούρνο με μπαχαρικά

Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο.

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι, πλυμένο και κομμένο σε φουντίτσες

Μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά)

Πιπέρι καγιέν, κουρκουμάς και οτιδήποτε άλλο μπαχαρικό σας αρέσει

Μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200ο .

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω τις φουντίτσες, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά μέχρι να καλυφθούν και να μαριναριστούν τα μπουκετάκια.

Τα αραδιάζω σε ταψί που έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και τα απλώνω. Αν έχει περισσέψει λάδι στο μπολ, το ρίχνω κι αυτό από πάνω τους.

Ψήνω για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Ενδιάμεσα τα γυρίζω μια φορά για να καραμελώσουν και να ροδίσουν οι άκρες τους.

Σερβίρω χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου, ως συνοδευτικό. Γαρνίρω με μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και αν θέλω προσθέτω λίγο ξύδι ή λεμόνι.

topontiki.gr