Κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα ψάρια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

gastronomos.gr