Το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Παβία της Ιταλίας επισημαίνοντας πως κατά την διάρκεια του gossip, απελευθερώνεται η «ορμόνη της αγάπης» που βοηθά τους φίλους να έρθουν πιο κοντά.
Σύμφωνα με το protothema.gr, οι Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν τον εγκέφαλο 22 γυναικών την ώρα που συζητούσαν. Ορισμένες από αυτές κουτσομπόλευαν ενώ άλλες έλεγαν μία ιστορία.
Μετά το κουτσομπολιό, ο εγκέφαλος των γυναικών είχε αυξημένα τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κοντά στους άλλους, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Νατάσα Μπροντίνο, διαπίστωσε πως, «με βάση της αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που κουτσομπόλευαν, είχαν έρθει πιο κοντά με τις φίλες τους. Τότε άρχισα να διερωτώμαι αν υπήρχε μια βιοχημική αιτία γι ‘αυτή την αίσθηση της εγγύτητας» .
Η ίδια εντόπισε στους εγκεφάλους των γυναικών που κουτσομπόλευαν περισσότερη ωκυτοκίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ορμόνη αυτή απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του έρωτα κι όταν γενικά οι άνθρωποι έρχονται οι κοντά , σωματικά και κοινωνικά.Η ωκυτοκίνη παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης στη βάση του εγκεφάλου.
eleftherostypos