Κουράγιο Πατρίδα

pateras2_copy

 

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ.

Περνάμε τις πιο τραγικές ημέρες των τελευταίων εξήντα δεκαετιών, αφού τέσσερις άνθρωποι , ο Πρωθυπουργός και οι τρείς Αρχηγοί που στηρίζουν τη κυβέρνηση, καλούνται, με το πιστόλι στο κρόταφο, να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας μας, των παιδιών μας. Η συμφωνία για τη σωτηρία μας δεν είναι αυτονόητη αλλά αναγκαία. Ανάμεσα από τις συμπληγάδες των διλλημάτων πρέπει να βρεθούν λύσεις λογικές και ανθρώπινες.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ξυπνάμε και κοιμόμαστε με το εύλογο ερώτημα : ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ; Απάντηση δεν πήραμε αλλά είναι βέβαιο πως όσοι εργάστηκαν αυτό τον καιρό για την ανάσταση της χώρας μας και κυρίως τα τέσσερα κεντρικά πρόσωπα, Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα αρθούν στο ύψος των δραματικών περιστάσεων για να βγούμε από τη καταστροφή, που μας έριξαν όσοι μας κυβερνούσαν μέχρι τώρα.

Στο σταυροδρόμι της σωτηρίας ή της καταστροφής είναι η πατρίδα μας. Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας της σωτηρίας με μεγάλες θυσίες και με στερήσεις και ο άλλος, ο δρόμος της καταστροφής. Γιατί αν η χώρα μας βγεί από την Ε.Ε και από τις οικονομικές και κοινωνικές βοήθειες, τότε θα γυρίσουμε στη δεκαετία του πενήντα (1950), που ούτε σαν σκέψη δεν θέλουμε να περάσει από το μυαλό μας. Είναι καλύτερα η παραμονή μας στην Ε.Ε και το Ευρώ, με όποιες θυσίες για πέντε ή δέκα χρόνια, παρά η επιστροφή για πολλές δεκαετίες στη φτώχια και την απομόνωση.

Η Ελλάδα αύριο μπορεί να χρεοκοπήσει, που το απευχόμεθα, μπορεί να έχουμε πάρει το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και να σωθεί, μπορεί να αποκτήσει κυβέρνηση μακράς πνοής, μπορεί να κάνει εκλογές. Πολλά μπορεί να συμβούν.

Οι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα , εύχονται και προσεύχονται ο μεγάλος μας ΘΕΟΣ, να δώσει φώτιση και δύναμη , προκειμένου να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να σωθεί η χώρα μας. Τα πάντα εξαρτώνται από τη σύσκεψη τν Αρχηγών στο Μαξίμου και από τι στάση των Βουλευτών στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Μία είναι η κόκκινη γραμμή, η ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας αν αυτό γίνει, που θα γίνει, τότε ο εργατικός και περιούσιος λαός μας , ας ανασκουμπωθεί και ας δώσει με την εργατικότητα του και με το φιλότιμό του λύσεις στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα και ελπίδα στους νέους ανθρώπους.

Είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και πως τώρα θα φανούν όλοι τους πραγματικά Έλληνες.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑ..!!!