Κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1 1⁄2 κιλό

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 6-8 λεπτά, να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πολύ καλά.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου.
  4. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ (χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην πετάγεται το αλεύρι).
  5. Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς. Οταν τους βάζουμε στη λαμαρίνα, τους πατάμε ελαφρώς στο κέντρο.
  8. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20-25 λεπτά.
  9. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.

gastronomos.gr