Υλικά Συνταγής
- βούτυρο φρέσκο: 1 φλιτζάνι
- γάλα: 1/4 φλιτζανιού
- αλεύρι: 3 φλιτζάνια
- μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
- αμύγδαλα: 1 φλιτζάνι, χοντροκοπανισμένα
- άχνη: 50 γρ.
- βανίλιες: 2
Για τη γέμιση
- ξερά φρούτα: 3 φλιτζάνια (βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα), ψιλοκομμένα
- φουντούκια: 1 φλιτζάνι, χοντροκομμένα
- ξανθή ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
- μέλι: 1 κουταλιά της σούπας
- κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη: για το πασπάλισμα
- ανθόνερο: για το ράντισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες λιωμένο βούτυρο και γάλα και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη που θα προκύψει να τρίβεται.
-
Ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης στην παλάμη σας και πλάθετε το ζυμαράκι σε σχήμα δίσκου με βαθούλωμα στο κέντρο, όπου και βάζετε αρκετή γέμιση.
-
Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 40’ στους 175 °C. Ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.