Κουλούρια με ελαιόλαδο και σοκολάτα

Υλικά

450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ κακάο σε σκόνη
120ml ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό
200 ml γάλα πλήρες
15 γρ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα με το εξάρτημα που λέμε φτερό, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα , αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Θα βγούνε σφιχτά και τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί μακριά από την υγρασία.

Για τη συνταγή

Το σχόλιο της μαμάς:
Σούπερ σοκολατένια και πανεύκολα (αν εξαιρέσουμε λίγο το πλάσιμο, βάλτε καλύτερα τα παιδιά να το κάνουν που θα το ευχαριστηθούν κιόλας…) κουλουράκια για κάθε μέρα στο σχολείο, στη δουλεία ή στο καφεδάκι μας παρέα (κατά προτίμηση ελληνικό για να γίνονται και οι σχετικές «βουτιές»..). Η τέλεια παρέα σε σοκολατένιο κουλουράκι, με κανέλα και πορτοκάλι! Το ψήσιμο μου βγήκε ακριβώς όπως λέει η συνταγή, βέβαια επειδή γίνονται αρκετά (περίπου 40+) θα γεμίσετε τις λαμαρίνες του φούρνου τις οποίες θα αλλάζετε πάνω – κάτω ανά 10λεπτο. Μου φάνηκαν αρκετά σφιχτά όμως, οπότε να σας πω την αλήθεια θα αφαιρέσω, την επόμενη φορά, λίγη άχνη και θα προσθέσω λίγη από την κοινή ζάχαρη και ελπίζω να έχω πιο τραγανό αποτέλεσμα που σε εμένα αρέσει…

http:www.tasty-day.gr