Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι “το δημόσιο με το 34% έχει βέτο στις αποφάσεις και βέβαια ορίζει τη διοίκηση που τυπικά επικυρώνεται από τη Γενική Συνέλευση”.
“Θέλουμε να προσελκύσουμε πολλούς επενδυτές, από την άλλη θέλουμε και θεσμικούς επενδυτές. Και τα δύο είναι σημαντικά. Και πολλούς για να υπάρξει διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης της ΔΕΗ και από εκεί και πέρα θέλουμε και σοβαρούς θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού” πρόσθεσε.
“Είναι πολυκαιρισμένη αυτή τη κριτική, με την έννοια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε δύο αποκρατικοποιήσεις, δύο ιδιωτικοποιήσεις επί των ημερών της. Το 66% του ΔΕΣΦΑ και έδωσε όλη τη διοίκηση στον επενδυτή” τόνισε.
Για το φυσικό αέριο ο Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε ότι θα υπάρξει και εκεί κάποια μέριμνα.
“Η κυβέρνηση προνοεί σε όλα τα δύσκολα που έρχονται, γιατί είναι διεθνείς κρίσεις που επηρεάζουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο” είπε χαρακτηριστικά.
“Στο νέο εξοικονομώ γίνεται μια τεράστια μεταρρύθμιση σε σχέση με όλα τα προηγούμενα εξοικονομώ. Καταργείται η χρονική ιεράρχηση” σημείωσε ο υπουργός.
“Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για έναν μήνα, θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια. Θα υπάρχουν οι 50.000 πρώτοι επιλέξιμοι και οι υπόλοιποι που θα είναι επιλαχόντες. Κάθε φορά που θα αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος και οι επιλαχόντες θα μπορούν να προχωρούν στην αναβάθμιση του σπιτιού τους” κατέληξε.