Κώστας Σκρέκας : Προτεραιότητά μου είναι η τόνωση της ανάπτυξης

skrekas ypourgos

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το ζήτημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

«Η τιμή για μένα είναι μεγάλη. Ηδη είχα την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για να μη χαθεί ούτε λεπτό. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη. Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον Έλληνα φορολογούμενο είτε από την Ευρώπη», δήλωσε ο Σκρέκας.

Να τονίσουμε ότι το σχετικό νομοσχέδιο, θα κατατεθεί στη Βουλή από τον Νίκο Δένδια, το πρωί της Δευτέρας, και το απόγευμα θα γίνει ο ορκωμοσία.

Ο Κώστας Σκρέκας θα βρει μεν έτοιμο το σχετικό νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά καλείται να αντιμετωπίσει τις όποιες ενστάσεις των δανειστών.

Ακόμη και αν κλείσει εύκολα το θέμα των επισφαλών επιχειρηματικών δανείων, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη διευθέτηση του ζητήματος των στεγαστικών δανείων, της αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Δικαίου για επιχειρήσεις και της θέσπισης Πτωχευτικού Δικαίου για νοικοκυριά.

.

.