Κώστας Σκρέκας: 5,2 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σημαντικό έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 5,2 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσθήκη θερμομονώσεων, την αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης LED, την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την αντικατάσταση μέρους του ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα συμβάλλει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της χώρας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. «Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος της χώρας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Το έργο θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων».